Grand Prix Voorschoten 2012

Succesvol Grand Prix toernooi

Op 1 december organiseerde Voorschoten het 3e Grand Prix toernooi van dit seizoen. Met 126 kinderen plus hun ouders en begeleiders was het Cultureel Centrum afgeladen vol.

Aanvankelijk was het lastig om voldoende hulp te vinden voor het inrichten van de zaal en het begeleiden van de groepen. Toen Roderick een uur voor aanvang opbelde om te melden dat hij ziek was, namen de zorgen van uw verslaggever, die tevens opgedragen was om alles in goede banen te leiden, nog verder toe.

Bij aankomst in het Cultureel Centrum liet men ons eerst even schrikken door aan te geven dat alleen een reservering van de kleine zaal in de computer stond en vervolgens bleek het behoorlijk passen en meten met het nieuwe meubilair. Letterlijk alle tafels waren nodig voor de spelers en de groepsleiders. Pas toen in de laatste ronde enkele partijen afgelopen waren, konden de prijzen uitgestald worden.

Tijdens het toernooi liep alles op rolletjes. Uiteindelijk kwam er nog wat onverwachte hulp opdagen en ruim op tijd was het toernooi afgelopen en konden de prijzen uitgereikt worden. Gelukkig was Marcus weer aanwezig om dit te doen. Omdat bij de prijzen voor de 2e en 3e plaats iets mis was gegaan met het graveren, werden de spelers van groep 15 en 16 verrast met een prijs waarop stond dat ze in groep 1 of 2 hadden meegedaan. Alvast een leuk aandenken voor later.

Zeven van de 29 Voorschotense spelers vielen in de prijzen. Derde plaatsen waren er voor Connor van Veen (groep 12), Dylan de Heer (groep 15) en Cato de Zoeten (groep 16). Tweede werden Tijs Leemans in groep 11 (gedeeld 1e), Thomas Storm in groep 14 en Peter Schrijver in groep 15. Milan Gosse werd met 7 uit 7 eerste in groep 9!

Groep 1 werd gedomineerd door spelers uit Noord-Holland: Tyro Bekedam van Chesscool won het toernooi met 5,5 uit 7 voor Maarten Hoeneveld van Caissa en Wolf Mestrom van Chesscool, die Carsten van der Hoeven op onderling resultaat voor bleef.

Voor alle uitslagen zie de site van LSB Jeugd.
De foto's bij het verslag zijn van Carla Scheffer. Meer foto's staan in het online fotoalbum.
De foto's van Wouter Noordkamp staan ook in een online fotoalbum.

Wouter Noordkamp