Jaap Korving †, 1932 - 2015

Afgelopen maandag bereikte mij het bericht dat Jaap Korving op zondag 19 juli 2015 op 82-jarige leeftijd is overleden.

Jaap was jarenlang lid van onze vereniging. Dat hij aan het schaakspel zeer verknocht was, daarvan getuigt ook de tekst op de rouwkaart. Jaap was niet alleen een trouw bezoeker van de clubavond maar ook van het MaandagMiddagSchaak ( MMS ) in de Boschbloem. Hij speelde graag. Ook extern. In het seizoen 82/83 het beste resultaat. Als er een invaller nodig was, werd nimmer tevergeefs een beroep op hem gedaan. Maar we verliezen in Jaap, naast een zeer gewaardeerd lid, vooral een zeer aimabel mens, prettig in de omgang en oprecht geïnteresseerd in het wel en wee van anderen.

De herdenkingsdienst is zaterdag 25 juli 2015 om 11.00 uur in de Dorpskerk, Kerkplein te Voorschoten. Aansluitend de begrafenis op Rosenburch en gelegenheid tot condoleren in De Gouden Leeuw.

Voorzitter Schaakvereniging Voorschoten