Koningsdagtoernooi 2018

Ivo Wantola wint open rapidkampioenschap van de Leidse Schaakbond

Aan het Koningsdagtoernooi namen dit jaar 59 schakers uit de regio, en daarbuiten, deel. 18 gingen op voor het kampioenschap, 24 voor 3 achtkampen en 17 in een groep van voornamelijk jeugdspelers met enkele senioren.

Kort na tien uur werd het startsein gegeven voor zeven rondes schaken, 20 minuten per persoon per partij.

Na de vierde ronde leek Fred Slingerland met een overwinning op Ivo Wantola , en een half punt voorsprong, de beste papieren voor de eindoverwinning te hebben. In de laatste ronde kwam er toch nog een verrassende ontknoping. Zowel Ivo als Fred leken op winst af te stevenen, maar Fred vergaloppeerde zich en moest in remise berusten. Ivo kon de hoofdprijs van 200,- incasseren. En daarmee was hij dus Open Rapid kampioen van de LSB. Voor hem na 2012 en 2015 voor de derde maal.

Ook in de andere groepen werd flink strijd geleverd. In de A- groep van de achtkampen gaven Hans Lindeboom - clublid - en Frans - Pieter v.d. Bos elkaar geen duimbreed toe. Beiden eerste met 5 uit 7.

In de B- groep won Frank Korving - oud clublid - met 6 uit 7. Cok Ippel werd met 5 uit 7 tweede.

In de C- groep won Paul Koks uit Den Haag met de hoogste score van de dag, 6 uit 7. Jeugdspeelster Luana Mensing uit Sliedrecht werd knap tweede met 5 uit 7.

In de laatste groep voerde de jeugd de boventoon. Ryanne Turenhout - LSG Leiden - en Dana Verheij - Klim - Op uit Capelle aan de IJssel - gedeeld eerste met 6 uit 7. Onze jeugdleden Yannick Wiggers en Matthijs van Borren gedeeld derde met 5 uit 7.

De wedstrijdorganisatie was met Chris de Weert in goede handen en de inwendige schaker had, dankzij de inzet van enkele ouders van jeugdleden niets te klagen. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd, in ontspannen sfeer verlopen, toernooi.

Zie alle uitslagen en standen van de open groep.

Eindstanden achtkampen

6. Alex van der Ham       2
   Joris Boons            2
8. Hans Heshusius         0

Zie alle uitslagen en standen van groep D.