Schaaklessen voor volwassenen  2019-2020

Tegelijktijdig met de jeugdavonden op vrijdag wordt er een schaakcursus aangeboden voor volwassenen.

De cursus bestaat uit een roulerend programma van drie weken:

Week 1: les beginners (stap 1 t/m 3)
Week 2: les gevorderden (stap 3 en hoger)
Week 3: gezamenlijke competitie

Men kan zelf kiezen om aan één of beide van de lesniveaus deel te nemen. Tijdens de lessen komen de belangrijkste onderwerpen uit de stappenmethode, (eigen) partijfragmenten en andere thema's die leuk en/of leerzaam worden geacht aan bod. De lessen worden afwisselend verzorgd door Jip Damen, David Jongste, Kedem Gutkind en Rosa Ratsma. Allen hebben meerdere jaren ervaring in het geven van schaaktraining en schaken zelf nog fanatiek.

De lessen en competitie vinden van 19:15 – 20:15/30 plaats in de lerarenkamer van basisschool de Vink (achter de aula, begane grond). De kosten voor de cursus bedragen €5,- per bijgewoonde les, waarvoor twee keer per jaar een rekening wordt gestuurd. Voor de competitieavond worden geen kosten in rekening gebracht. Nieuwe deelnemers aan de cursus ontvangen van ons een stappenboekje naar keuze.

Interesse? Je bent van harte welkom een proefles te volgen en/of een keer mee te draaien in de competitie om te kijken of de cursus wat voor je is. Je kan je daarvoor aanmelden door te mailen naar schaaklessen@svvoorschoten.nl (contactpersoon Rosa Ratsma). Mail ook gerust als je nog vragen hebt over de cursus!

Het programma van eind december tot en met begin februari ziet er als volgt uit:

07-02: les gevorderden
14-02: competitie
21-02: les beginners
28-02: voorjaarsvakantie
06-03: les gevorderden
13-03: competitie
20-03: les beginners
27-03: les gevorderden
03-04: competitie
10-04: vragenuur stappenmethode
17-04: examens (optioneel)/snelschaken