We spelen de hele zomer door! - update 29 juni 2021

Het was al onofficieel aangekondigd, maar nu is het zeker: we spelen haast de hele zomer door in de Werf. Het was altijd gebruikelijk dat in de maanden juli en augustus de boel op slot ging, maar nu het gebouw in andere handen is overgegaan en geen kerkelijke functie meer heeft, staat het ons vrij ook in die maanden over de speelzaal te beschikken. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee en we gaan er dan ook volop gebruik van maken.

Alleen moeten we een uitzondering maken voor de donderdagen van 8 en 15 juli. Die dagen zijn al vastgelegd door lagere scholen die in de kerk hun eindmusical van groep 8 gaan houden. Dan kunnen we uiteraard ook niet in de Werf terecht. De overige donderdagen wel. Dus:

1 juli      ronde 9
 8 juli      gesloten
15 juli      gesloten
22 juli      ronde 10
29 juli      ronde 11
 5 augustus  ronde 12
12 augustus  ronde 13
19 augustus  ronde 14
26 augustus  ronde 15

Overigens is natuurlijk ook iedereen die nog niet heeft gespeeld van harte welkom dat alsnog te komen doen. Laat het even weten via wedstrijdleider@svvoorschoten.nl. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. We zoeken dan een tegenstander van ongeveer gelijk niveau uit, zodat een ieder van een aangename partij kan gaan genieten. Dat hebben we wel verdiend na al die corona-ellende.

En ga je tussendoor op vakantie? Ook geen ramp, we schaken gewoon dapper door.

Van overheidswege is een aantal voorwaarden verbonden waaraan wij ons zullen moeten houden. Die beperken weliswaar tot op zekere hoogte het speelplezier, maar alleen al het idee een echte serieuze partij te kunnen spelen vergoedt natuurlijk veel. Die voorwaarden zijn de volgende:

• Er geldt een maximum van 30 deelnemers. Begin september hebben we gezien dat we in onze speelzaal zeker 18 spelers kwijt kunnen. Elk koppel heeft dan een eigen tafel die op minstens 1,5 meter van de anderen is verwijderd. Zijn er meer liefhebbers dan die 18, dan kunnen we ook het kleine zaaltje gebruiken.
  • Iedereen houdt 1,5 m afstand. Dat betekent dat als je bij een ander bord wilt gaan kijken, je ook daadwerkelijk op die afstand blijft staan.
  • Een gezondheidscheck is verplicht. Zo staat het bij de officiële vereisten. Het gaat wat ver om van iedereen op elke donderdagavond een negatieve coronatest te verlangen, maar natuurlijk gaan we er wel van uit dat iedereen die ook maar de geringste corona-achtige klachten heeft, zich afmeldt. Geen verkouden tegenstanders dus aan de andere kant van het bord.
  • Binnen wordt een mondkapje gedragen maar achter het bord mag deze af. Hoe we daarmee omgaan zullen we op de avond zelf bespreken (gevaccineerden, ex-coronapatiënten etc.)

Sander Hilarius

Nieuws:
26-07 MMS: uitslagen en stand
01-07 Interne ronde 9: uitslagen en stand
24-06 Interne ronde 8: uitslagen en stand
10-06 Interne ronde 7: uitslagen en stand
03-06 Voorschoten 2 toch gepromoveerd
03-06 Interne ronde 6: uitslagen en stand
31-05 Ook maandagmiddag start weer op
27-05 Interne: uitslagen ronde 5
20-05 Er is weer geschaakt!
02-05 Cato Nederlands kampioen meisjes A!