Schaken in tijden van corona (14 april 2020)

Het zal iedereen inmiddels bekend zijn dat als gevolg van de coronacrisis zowel de KNSB als de LSB alle competitiewedstrijden heeft afgelast en de competitie als beŽindigd beschouwt. Op een kleine uitzondering na zal er geen promotie of degradatie plaatsvinden. Al onze teams beginnen dus volgend jaar gewoon weer in dezelfde klasse. De Schaakvereniging Voorschoten kon uiteraard niet anders dan dat voorbeeld volgen en heeft de interne competitie en de PH-beker op donderdagavond, het jeugdschaak op vrijdagavond en het maandagmiddagschaak stopgezet. Men kan het seizoen 2019-2020 als beŽindigd beschouwen. Er zal dit jaar geen clubkampioen zijn.

Hoe nu verder? Allereerst heeft de vereniging de optie geschapen om op internet onderling partijtjes te spelen, in diverse tempoís. Dat gaat via de site chess.com. Hoe je je daarvoor kunt aanmelden vind je hier. Om mee te spelen hoef je overigens niet per se lid te zijn van onze club. Ook de deelnemers aan de Piet Houwelingbeker zijn uiteraard van harte welkom en heb je vrienden die het ook leuk zouden vinden om eens een partijtje te spelen: nodig ze gerust uit.

Wat er in het volgend seizoen gaat gebeuren ligt ook voor ons nog achter de horizon. Zo gauw daar duidelijkheid over is, krijgt elk lid vanzelfsprekend een mail toegestuurd. Tot die tijd geldt in elk geval: hou voldoende afstand, blijf gezond en bedenk dat we ooit weer gezellig handenschuddend met zijn allen in het clublokaal zitten!

Sander Hilarius

Nieuws:
03-08 Teun krijgt boek van Ruud Aalbersberg uitgereikt tijdens MMS
03-08 MMS: uitslagen en stand
13-07 MaandagMiddag start weer op
03-07 Schaakclub sluit af met schaakvoetbal
25-06 Spannende slotronde in het rapidkampioenschap
11-06 Nieuwe leider in het Rapidkampioenschap: Marcus
04-06 Frank wint eerste avond van het Rapidkampioenschap
01-06 Het wordt steeds leuker op maandagmiddag
07-05 Toch nog een kampioen dit jaar: Mees!
13-04 Maandagmiddag druk bezocht