De interne competitie gaat weer van start - update 17 mei 2021

Maandag 17 mei is bekendgemaakt dat de eerder aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen vanaf woensdag 19 mei van kracht zullen zijn. Een van die versoepelingen is dat vanaf dan binnensporten weer zijn toegestaan tot een maximum van 30 deelnemers. Dat maakt het mogelijk om verder te gaan met onze interne competitie, die september vorig jaar na drie ronden is afgebroken. Donderdag 20 mei wordt dan ook de eerste speelavond in 2021. Mits daar voldoende belangstelling voor is natuurlijk. Er gloort licht aan het einde van de tunnel!

Aan alle leden die eerder aan de interne hebben meegedaan, is een mail gestuurd met de vraag of zij al dan niet de draad weer willen oppakken en als vanouds de donderdagavonden willen gebruiken voor een partij schaak in de Werf. Heb je die mail niet ontvangen en wil je wel meedoen, laat het even weten via wedstrijdleider@svvoorschoten.nl

Van overheidswege is aan deze versoepelingen wel een aantal voorwaarden verbonden waaraan wij ons zullen moeten houden. Die beperken weliswaar tot op zekere hoogte het speelplezier, maar alleen al het idee een echte serieuze partij te kunnen spelen vergoedt natuurlijk veel. Die voorwaarden zijn de volgende:

• Er geldt een maximum van 30 deelnemers. Begin september hebben we gezien dat we in onze speelzaal zeker 18 spelers kwijt kunnen. Elk koppel heeft dan een eigen tafel die op minstens 1,5 meter van de anderen is verwijderd. Zijn er meer liefhebbers dan die 18, dan kunnen we ook het kleine zaaltje gebruiken.
  • Iedereen houdt 1,5 m afstand. Dat betekent dat als je bij een ander bord wilt gaan kijken, je ook daadwerkelijk op die afstand blijft staan.
  • Een gezondheidscheck is verplicht. Zo staat het bij de officiële vereisten. Het gaat wat ver om van iedereen op elke donderdagavond een negatieve coronatest te verlangen, maar natuurlijk gaan we er wel van uit dat iedereen die ook maar de geringste corona-achtige klachten heeft, zich afmeldt. Geen verkouden tegenstanders dus aan de andere kant van het bord.
  • Binnen wordt een mondkapje gedragen maar achter het bord mag deze af. Hoe we daarmee omgaan zullen we op de avond zelf bespreken (gevaccineerden, ex-coronapatiënten etc.)

We hopen vanzelfsprekend dat we op de donderdagen weer ouderwets veel schaakplezier kunnen gaan beleven en dat velen zich in de loop der weken zullen aansluiten. Want, o, o, o, wat was het leven saai zonder de wekelijkse potjes!

Sander Hilarius

Nieuws:
14-06 MMS: uitslagen en stand
03-06 Voorschoten 2 toch gepromoveerd
03-06 Interne ronde 6: uitslagen en stand
31-05 Ook maandagmiddag start weer op
27-05 Interne: uitslagen ronde 5
20-05 Er is weer geschaakt!
02-05 Cato Nederlands kampioen meisjes A!
28-02 Voorschoten teambattlet prima
21-12 Marcus Driessen en Bert Houweling tot erelid benoemd